Öğrenci Başarı ve Devam-Devamsızlık Durumları

MEB Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 14/08/2023 tarih ve E-62045208-42-81468052 sayılı “Öğrenci Başarı ve Devam-Devamsızlık Durumları” konulu yazısı kapsamında sorumluluk bölgemizdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin rehberlik servisleri ve okul idareleri 20 – 27 Eylül 2023 tarihleri arasında ziyaret edilmiştir.

28.09.2023 119

Ziyaretlerde;

Bafra RAM Rehberlik Öğretmeni Mustafa KALENDER tarafından hazırlanan sunu paylaşılmıştır.

2022 2023 eğitim öğretim yılı MEB e-okul verilerinden oluşturulmuş olan ilçe, okul, ders bazında öğrenci başarıları ile türlerine göre ilçe, okul, ders bazında öğrenci devamsızlık durumları görüşülmüştür.

08/09/2023 tarihli Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğindeki değişiklikler, sınıf tekraı riski bulunan öğrencilere yönelik oluşturulan “Önleme, Müdahale ve Yönlendirme Komisyonu” çalışmaları görüşülmüştür.

Çalışmalar merkezimiz Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Bölüm Başkanı Suat GÜR tarafından ilgili okullar ziyaret edilerek gerçekleştirilmiştir.

Çalışmalarda: İbni Sina MTAL (Bafra), Bafra MTAL (Bafra), Bafra MTAL (Bafra), Hasan Çakın MTAL (Bafra), Mimar Sinan MTAL (Bafra), Mimar Sinan MTAL (Bafra), Bafra Dedeli MTAL (Bafra), Ballıca MTAL (19 Mayıs), Şehit Erdal Bolat  MTAL (Alaçam), Alaçam MTAL  (Alaçam), Yakakent ÇPAL (Yakakent) okullarımıza ulaşılmıştır.