PSİKOSOSYAL DESTEK PROGRAMI UYGULAYICI EĞİTİMLERİ BAŞLADI

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdrlüğü tarafından hazırlanan "Psikososyal Destek Programı" uygulamaları için Rehberlik Öğretmenlerine yönelik düzenlenen uygulayıcı eğitmleri bölgemizde de devam ediyor.

Uygulayıcı eğitimlerinde merkezimiz Rehberlik Öğretmeni Faruk GÜLŞEN görev almaktadır.

Eğitimler; merkezimiz Seminer salonunda 20-24 Mayıs 2019, 27-31 Mayıs 2019 ve 10-14 Haziran 2019 tarihlerinde 30 saat süreli  3 grup olarak gerçekleştirilecektir.

Eğitimlerde sorumluluk bölgemizde görev yapmakta olan 93 Rehberlik Öğretmeni yararlanmış olacaktır.

Daha önce Rehberlik Hizmetleri yönetmeliğinde "Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale (okul, ilçe ve il) Ekiplerinin nasıl oluşturulacağı belirlenmişti. Nisan 2019 tarihli Tebliğler Dergisinde de Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Yönergesi yayımlanmıştır. Hazırlanan Psikososyal Destek Programı ve düzenlenen uygulayıcı eğitimleri ile okul, ilçe ve il Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekiplerinin donanımları güçlenmektedir.

21.05.2019 2084

21-05-2019