REHBER ÖĞRETMEN / PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR YILSONU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bafra RAM bölgesi 2022-2023 eğitim öğretim yıl sonu rehber öğretmenler/ psikolojik danışmanlar toplantısı belirlenen gündem maddelerini görüşmek üzere 15 Haziran 2023 Perşembe günü saat 09:30 da Bafra Öğretmenevinde gerçekleştirilmiştir.

16.06.2023 172

Toplantıya sorumluluk bölgemiz19 Mayıs, Bafra, Alaçam ve Yakakent ilçelerimizde görevli rehber öğretmenler/ psikolojik danışmanlar katılmıştır.

Toplantıda; Bafra RAM müdürü İlker KARAKAYA, Bafra RAM rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri bölüm başkanı Suat GÜR, Bafra RAM rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri psikolojik danışmanı Faruk GÜLŞEN ve Bafra RAM rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri psikolojik danışmanı Mustafa KALENDER görev almıştır.

Toplantıda:

1.       Açılış

2.       2022-2023 eğitim öğretim yılı çalışmalarının değerlendirilmesi (Okul risk haritaları, Rehberlik servisi ziyaretleri, Bağımlılıkla mücadele, Öfke ve stres yönetimi, il danışma komisyonunu toplantıları)

3.       Genel, yerel ve özel hedefler kapsamında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi (Yerel hedef içeriklerinin hazırlanması, Genel ve yerel hedef RAM çalışmaları, Özel hedefler ve örnek çalışmaları)

4.       Psikososyal destek okul uygulamalarının sürece katkısının değerlendirilmesi (İlçe PSM ekiplerinin çalışmaları, Deprem öğrenci  -öğretmen – veli psikoeğitim çalışmaları)

5.       RİBA uygulamaları

6.       Tercih danışmanlığı ve Lise Yolu çalışmaları (Okul tanıtım bağlantılarının güncellenmesi, Her gün bir okul tanıtım bağlantısının paylaşılması)

7.       2023 - 2024 eğitim öğretim yılı çalışmalarına yönelik değerlendirmeler (Genel hedef psikolojik sağlamlık içerikleri, İhtiyaç duyulan çalışmalar)

8.       Dilek ve temenniler

Konuları görüşülmüştür.

Bafra RAM ve okullarda görev yaptıktan sonra Bafra İmam Hatip Ortaokulunda görevdeyken dönem içerisinde emekliye ilk ayrılan arkadaşımız psikolojik danışman Ayhan BEREKET, toplantı davetimize katılmıştır. Kendisine yaptığı katkı ve destekler için teşekkür eder, emeklilik hayatında sağlık ve esenlikler dileriz.

16-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-202316-06-2023